Róza történetje

2010.05.20. 18:10

Nem tartott sokáig Juci nénétek nyugodt élete Hollandiába. Hajtotta a vére a vándorlásokra, valamint felcsillant előtte a hírnév kecsktető fénye, amely még éppen belefér a pályafutásába. Ráadás ként felbukkant Jucika méltatlanul elfeledett nővére, Rézműves Róza. Így már teljes a család, a három nővér egyesült: Bangó Margitka, Rézműves Róza és Rézműves Jucika elindult a hírnév felé.

Jucika és Róza hosszú évek óta a hollandiai munkanélküli hívatalban találkozott újra nem kis meglepetést szereztek egymásnak. Nem is kell mondanom, hogy viharos találkozásuk milyen hangerővel és hangnembenfolyt le. A munkanélküli hívatalból alig tudták a két testvért kirugdalni. Erre a viselkedésre reagáltak a lányok nekimentek a securitys csajnak, aki szintén magyar volt, Erika.

Na de térjünk ki egy kicsir Rózára. Ismerjük meg kalandos életének állomásait.

Rézműves Róza, született 1982-ben a putriban. A nyolc osztályt bukás nélkül végezte, majd a debreceni könnyűipari iskola tanulója lett. Varrónő a végzettsége, bár ebben a szakmában soha nem dolgozott. Férjnél egyszer volt 15 éves korában, de csupán érdekházasság volt, anyagi okok miatt. A tata hamar meg is halt, csak Róza az örköséget eldajdajozta!

12 éves korában szülte első gyermekét, a kis Rilyándrit, aki napjainkban 16 éves, és már dolgozik (tudjuk h mit). 14 évesen ismét szült a Róza egy édes kisfiút, aki a Zselkó nevet kapta. Fia 14 éves 6. osztályos tanuló, bukásait azzal magyarázza, hogy nincs ideje tanulni, mert a lóvásárba kell járni kötelet verni.

Róza 11 évesen került be a kurtizánok világába. Karrierje elejétől fogva nagyon népszerű volt, versenyre tudott kelni húgával, anyjával és a konkurenciával is. Szépségét 3 megye is elismerte és a mai napig el is ismeri (Hajdu-Bihar,Szabolcs-Szatmár-Bereg,B-A-Z). Egyik kuncsaftja meg is festette mesebeli szépségét: http://i121.photobucket.com/albums/o213/Aurealeus/SpanishGypsy.jpg

Ahogy telt az idő és ment a munka Jucika egyre nagyobb vevőkörre tett szert, természetesen ez csípte Róza szemét erőssen és szemérmetlenül, aljas, előre kitervelt módon, beavászkodott a Jucika legpénzesebb kuncsaftjaihoz. Mikor rájött erre Jucika (másfél év telt el) éktelen haragra gerjedt, és nekiesett nővérének. A cigánypárizs utcáinak sarában henteregtek egymás haját cibászva. A körben állók fogadásokat kötöttek, amit senki sem nyert meg, mert nem bírt egymással a két nőszemély.

Róza úgy döntött, szedi a pulyákat és a sátorfáját (szó szerint a sátorfáját) és eldzsal még az országból is. Ekkor volt 16 éves. Új életet kezdett a kontinens számos országában. Hatalmas nyelvtudásra tett szert, és tapasztalatra. Hogy hogy nem pont akkor sodródott Hollandiába, amikor testvére is azt csak a magasságos Devla tudja.

Rilyándri már régen kirepült a családi fészekből, 13 évesen egy ukrán vajda fia vette feleségül és ott is maradt. Ő is járja a világot tradicionális rokonaival együtt, ritkán fut össze anyjával és öccsével.

A gyerekek eredetére kitérve semmi biztosat nem tudunk. Mindkettő fajta tiszta roma az biztos, de apjuk kiléte máig is titok.

Róza hatalmas vevőkörrel dolgozik a mai napig is. A leghosszabb időt Olaszországban töltötte egy rablógyilkos karja között, ugyan is itt több mint 2 évig élt.

néhány fennmaradt fényképet tudok mutatni!

A képen Jucika, Róza és a kis Rilyándri látható a boldog békeidőkből:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/18/Spanish_Gypsy_Girls_NGM-v31-p267.jpg

Ő Umberto, akivel Róza Olaszországban élt:

http://www.1st-art-gallery.com/thumbnail/73253/1/Gypsy-Swell-Aka-A-Spanish-Gypsy.jpg

A lányaira büszke anya, akit a telepen csak Sasnak neveznek:

http://xroads.virginia.edu/~Museum/Armory/galleryN/N_126_836.b.jpg

http://A magukat kellető testvérpár kellető testvérpár:ukathttp://www.liverpoolmuseums.org.uk/sudley/collections/graphics/large/gypsy_sisters_phillip.jpg

A kis Zselkó:

http://img1.photographersdirect.com/img/12694/wm/pd2022557.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lilike.blog.hu/api/trackback/id/tr532018632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aoi_san 2010.05.21. 18:15:13

ez a zselkó gyerek de édes XD...a sas :D áhh profi munka :3

Hentes Kárcsy 2010.05.21. 18:30:15

Köszönöm szépen Dezső bátyám az elismerést!
süti beállítások módosítása