A nagy Show

2010.05.21. 18:29

Most hogy megismertük Rózát ismertetnem kell a szerepét is, vagyis hogy miért olyan fontos.

Juci néni életébe berobbant a nagy lehetőség: ugyanis mikor ama kultúr ruhákba megjelnet ő, Pámélá és Lilla Debrecen főterén roma műsort adva, rájöttek, hogy ezzel lehet pénzt keresni és nem is kevesett. Csupán adottságaikat kell kihasználniuk, ami azt jelenti, hogy a töméntelen cigánynótákat kell énekelniük és táncos lábukat kell elővenniük. Ezzel a zenés táncos műsorral 20 perc alatt lehet keresni (ők meg is keresték) nem 1200őt hanem 1500öt meg néhány lei-t.

Vérszemet kapott tehát Juci nénétek és ezen a vonalon kívánja megalapozni további jövedelmi munkáját, de persze nem hanyagolja el előző foglalkozását sem.

Mivel Lilla meghalt (mondjuk el lelkéért egy Miatyánkot) ezért nem tud velük továbbá táncikálni, pont kapóra jött Róza felbukkanása, amely a következő képpen zajlott le:

-Dik má Pámi rohagggy meg, áz ottán nem á Rózá, tudod a tesvírem?

- Áááá ányu rákos legyél, háá lehet, hogy az a! Megkérgyem tűle?

-Hágyád jányom, majd én megyek tíged nem ösmer annyira.

Slatty slattty slattty

-Teeeeee világ kurvája, te rongyos cafka, te vagy az Róza?

-A fene azt a éles nyelvedet Juci, há én vagyok! Hogy kerülsz ide te dzsuválós?

-Kérdezhetném én is tüled rühös. Én itten lakok mán egy ideje, oszt rendes munkát keresek.

-Mer mán nem megy a morgyelés? Ennyire megcsúfoltalak akkor, hogy mindenki elhagyott. Mondjuk nem is csodálkozom.-Róza nagyott köpött Juci felé, a köpet rendesen célba talált.

Ezt Juci nem hagyhatta szó és tett nélkül:

- Még te köpöl le te utolsó sátoros cigány!

-Igen? Büdös neked, hogy cigány vagyok, ígjík ki a szemed?

Ezek után rendesen egymásnak estek a lányok/asszonyok. Ruhafoszlányok röpködtek a munkanélküli várójában szerte széjjel, csont recssent, jajjkiáltás hangzott fel, hajak kócolódtak össze, szitkok átkok röpködtek. Ne akarja senki se élőbe látni mégegyszer mikor két haragos cigányasszony egymásnak ugrik, nemszép látvány.

Nagy nehezen lehengeredtek egymásról akárcsak évekkel ezelőtt, azon a napon. És kifulladva megölelték egymást, sírva borultak egymásra, Pámi könnye is megeredett e megható látványra. Hozzá kell tennem, hogy ez a béke csak félig volt béke, a folyamatos piszkálódás mindig megmarad.

Gyorsan eldzsaltak a lányok a Parelbe inni egyet, na meg Dezsőt köszönteni. Természetesen vodkát fogyasztottak. Róza életében először látta Dezsőt, de azonnal megragadta. A nő szemében és más testrészében tűz lobbant, amit nem is palástolt. Dezső amúgy is piros veres arca nem tudott elpirulni, de a zavar amit keltett benne a Róza megmutatkozott heves szívverésén. Juci viszont ezt a kis enyelgést nem nézte jó szemmel és megint neki esett, az ő szavaival élve, világ kurvája rongy szígyellni való testvérének. Karcsy toppant be, az örök segéd, aki most is szétválasztotta a felhergelt idegeket.

A kis közjáték után béke szállt a testvérekre és elkezdték megbeszélni a részleteket:

-Teeee Róza, tee tudol még énekelni meg táncolni? Emlékszel még azokra a nótákra, amiket a Kanalas Winnethou tanított nékünk?- kérdezte Juci

-Óóóóóó há hogyne mán, az ember a ilyesmiket nem felejti el sose. Tán még meg is van a rózsás attlettám, améket a izé hunnan jajjj na a lomtalanításkor vettem....ki a zsákból.

-Ez pozitív, drágá nővérem hűjjön ki a béled. Mer itten arrúl lenne nagyba szó, hogy csinálunk egy ilyen izét...Pámi mondjad mán mit nem biznicett...na mondjad mán...

-Turnyét!

-Az a na csak okos vagy jányom! Osztán biztos ismerted te a Lakatos Lillát, na megmurelt oszt kell egy asszon a helyire jó, hogy gyüttél mert akkor így te lennél a harmadik. Mit szólalol hozzá?

-Ha van píz, akkor semmi akadálya. Gondolom itten a kontingesen akarol te körbe menni és csinálni a műsorot. Van egy pár jó városom, ahol már ismernek engemet, ott biztos siker lenne. Be kell eztet hárángozni, hogy roma kulture folkklor etnorom, meg ilyenek.

-Teljest igazad van! Valahogy én is így gondoltam. De hogy télleg ilyen folkklor etnorom legyünk az utazást az Dezső fogja megoldani a szekérrel meg a 2 lovával. Kárcsy befogja a pofáját és itthun marad dógozni, a gyerekek is gyünnek hagy tanuljanak. Röviden ennyi, az utitervet majd kidolgozzuk, van egy két szponcor is, azok adnak erre pízt, vagy támogatás vagy mi a faszom. Na akkor igyunk!!!

Egy egy fél vodka került elő megint. Róza szeme felcsillant a gondolatra, hogy a még mindig sármos Dezsővel fogja átutazni Európát. Titokban azonnali tervek szövődtek zsivány fejében Dezsőt illetve a támogatásokat illetően. Lesz itt még baj én azt mondom, meglátásom szerint a két testvér véleménye sok mindenben nem fog egyezni, de ez még a jövő zenéje vagy tánca?

Az éjszaka folyamán meg is született a hatalmas haditerv. 12 országot fog érinteni a túrné, az idő kötetlen, ez akár lehet 5-10 év is mire bejárják, csak főbb városokat emlegettek, a kisebbeket majd útközben érzésből találják ki. Lám a terv:

Indulnak ugye Hollandiából Hágából->Belgium, Brüsszel->Anglia,London, Liverpool->Írország,Dublin->Anglia,Plymouth->Franciaország, Le Hvre, Bordeux->Spanyolország,Zaragoza, Madrid->Portugália,Lisszabon->Spanyolország,Sevilla,Barcelona->Franciaország,Touluse,Párizs->Svájc,Bern->Olaszország,Milánó,Róma,Vatikán city,Taranto->Görögország,Athén,Szalaniki->Horvátország,Zágráb->Németország,Müchen

Ez a rövid kis terv, ami a földjaz atlasz és a kamionsofőrők segítségével keletkezett.

Jó utat kívánok!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lilike.blog.hu/api/trackback/id/tr772021278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása